Bestuursverslag 2023

Bekijk jaarverslag 2023

Bestuursverslag 2023

Positieve impact vanuit de kracht van onze cultuur

Het zijn turbulente tijden. De situatie in de wereld is op zijn minst onrustig te noemen, met verschillende geopolitieke spanningen en conflicten. Ook in eigen land hebben we te maken met de nodige uitdagingen, mede door het sterk versnipperde politieke en maatschappelijke speelveld. Met onder andere grote vraagstukken op het gebied van milieu en natuur en complexe wet- en regelgeving, terwijl de markt, mede door hoge inflatie en stijgende rentes, voortdurend verandert. Dit alles heeft vanzelfsprekend ook op Heembouw invloed gehad. Toch kunnen we tevreden zijn over onze prestaties in 2023.

Met veel energie, creativiteit en overtuiging om met elkaar de schouders eronder te zetten, hebben we deze uitdagingen het hoofd geboden. De omzet is met €221 miljoen op een goed niveau gebleven, met een mooi rendement van 5,4%. Ons gemiddeld cijfer voor klant- en gebruikerstevredenheid ligt ook dit jaar op een hoog niveau van boven de 8,5. Ook de scores voor medewerkers bevlogen- en betrokkenheid blijven onverminderd hoog. In 2023 werden we, voor het derde jaar op rij, uitgeroepen tot beste werkgever in de bouw en infra.

In 2023 kregen we ook de Cobouw award voor best presterende bouwonderneming. Heembouw heeft al jaren een vaste plek in de Cobouw 50 van meest toonaangevende bouwondernemingen, met een piek in 2022. Voor ons een jaar, waarin alles samenkwam, op het gebied van projecten, omzet en resultaat. Wij zien de Cobouw award als mooie waardering voor onze lange termijn visie als ontwerpende bouwer en familiebedrijf. Altijd gaan voor kwaliteit, de hoogste klantwaarde én de hoogste medewerkerstevredenheid. Zakelijk succes volgt dan haast als vanzelf.