Bestuursverslag 2022

Bekijk jaarverslag 2022

Bestuursverslag 2022

Fantastische teamprestaties

Voor Heembouw was 2022 in alle opzichten een uitstekend jaar. Met een omzet van € 279,2 miljoen en een resultaat voor belasting van € 30,9 miljoen, kunnen we zeer tevreden zijn. Bovendien waardeerden onze klanten ons met gemiddeld een 8,8 én werden we voor het tweede jaar op rij door onderzoeksbureau Effectory uitgeroepen tot beste werkgever in de bouw en infra. Prachtige teamprestaties, waar we erg trots op zijn. En toch kijken we ook met gemengde gevoelens terug op afgelopen jaar.

Want het was een jaar met veel onrust en onzekerheid. Een jaar dat we zijn gestart in een lockdown, ook al zijn we dat bijna vergeten. Het coronavirus is inmiddels steeds meer ‘normaal’ en heeft geen invloed meer op het functioneren van de organisatie en de maatschappij. Er zijn echter andere crises en ontwikkelingen die meer aandacht vragen.

Eind februari werden we geconfronteerd met de oorlog in Oekraïne. Dit liet ons vanaf de eerste dag niet onberoerd en heeft ons direct aangezet tot actie. Op verschillende manieren zijn collega’s betrokken bij het lenigen van de grootste nood. Door het inzamelen van spullen, het bieden van financiële ondersteuning aan verschillende initiatieven, onder andere via Stichting Heembouw | familie van Berkel, en het organiseren van vervoer en onderdak voor vluchtelingen. We hebben één van onze kantoorpanden in Roelofarendsveen geschikt gemaakt voor de tijdelijke opvang van een aantal Oekraïense moeders met hun kinderen. Met hulp van een vaste groep vrijwilligers bij Heembouw, hebben zij hun dagelijks leven met werk, school en (sport)clubs ondertussen deels weer kunnen opbouwen. We hopen natuurlijk dat zij snel weer kunnen worden herenigd met hun familie en dierbaren in een veilig thuisland.